Begin Nu Een gedachte is een luchtbel.

Boeddhistische healing meditatie

Inzicht meditatie:

Centraal hierin staat het beoefenen van Compassie voor jezelf en elk levend/voelend wezen.
Je leert meer in het NU te staan, je gevoelens te ervaren, bewust ernaar kijken (negatieve gevoelens verstoppen we vaak, we willen ze niet voelen...), inzien hoe het jou beïnvloed en hoe jouw reacties weer een gevolg kunnen hebben op anderen (karmische patronen doorbreken).

leegheid meditatie:

Centraal hierin staat het beoefenen van de afwezigheid van benoemingen. In de ruimte aanwezig zijn zonder invullingen of oordelen. 
Verschijningsvormen zoals bv een tafel, is een tafel omdat je dat geleerd hebt. Dus je benoemt het zo.
Gevoelens verschijnen ook ineens en we geven onze reacties en oordelen hierover. Nu is het er maar straks is dat gevoel er niet meer, of vervangen door een ander gevoel. Dus in Essentie niet echt....we noemen dit een illusie net als een regenboog (je kunt het niet pakken of aanraken, het is er niet echt).
Onze Boeddha natuur, Essentie of Goddelijke vonk is echt. 
We leren de illusie doorzien dat alle verschijningsvormen benoemt worden door onze geest en daardoor niet echt bestaan, geen Essentie hebben. Ze bestaan wel, maar zijn aan verandering onderhevig. Het gaat een keer stuk.of het eindigt.
Onze Essentie is vast en onveranderlijk en daardoor de basis van een gelukkig leven.

Eénpunts meditatie: 

Centraal hierin staat het tot rust brengen van de geest. Onze gedachten gaan non-stop door, ze springen van de hak op de tak. Dit kost erg veel energie en maakt dat we niet helder kunnen denken.

Contemplatie:

Centraal hierin staat het beoefenen van alle inzichten van de hierboven genoemde meditaties, het grote geheel zien en aanwezig blijven in het nu.

Al deze meditaties tezamen geven ons een zinvoller leven.

Niets staat vast, alles verandert en is altijd in beweging. Alleen onze natuurlijke staat van zijn is onveranderlijk

Iedereen wil graag gelukkig zijn en wij kunnen er allemaal aan meehelpen! 

 

logo milarepa2

Begin Nu © 2024