Begin Nu Een gedachte is een luchtbel.

Cadeau

De spiegel van het leven

Stel je voor…..de spiegel is het hele universum, de essentie, de basis van alles. De spiegel is alles en één en beleeft zichzelf als een geheel. Houdt niets vast en laat alles verschijnen in zijn spiegelbeeld als een film.
Een object verschijnt in de spiegel, de spiegel beleeft wat er weerspiegelt wordt. Een mens, emoties, gedachten...het verschijnt maar even en dan is het weg en weer verschijnt er iets anders in de spiegel….de spiegel ervaart het NU, is zich van alles bewust.

Het object dat zijn spiegelbeeld weerkaatst ziet, herkent zichzelf afgescheiden van het geheel. De aandacht is gericht op zijn eigen spiegelbeeld met al zijn emoties en gevoelens. En is vervolgens helemaal verstrikt geraakt in het ik en wij. Verdeeldheid, dualiteit en van daaruit het ontstaan van het lijden. Ineens is het geboren en zal het groeien maar ook het verval en sterven is deel geworden van de dualiteit die zijn wereld is geworden. Het leeft in het verleden en de toekomst er is een tijdsbesef ontstaan. Het object houdt zich vast aan een beeld wat alleen maar vanuit zijn eigen mind/geest is weerspiegel, alles is door zijn eigen gedachten gecreëerd.

De spiegel zelf, kunnen we voorstellen als de grote mind/geest die alles in zijn geest weerspiegelt ziet, alle emoties, gevoelens, gedachten en situaties positief/negatief ontstaan er net zo plotseling als dat ze verdwijnen. Er is geen oordeel van de spiegel of er iets moois in verschijnt, geen vergelijking met andere beelden in de spiegel. Er is steeds een nieuw beeld in zicht, vele veranderingen. Het is zoals het verschijnt of ontstaat en deel van het grote geheel. Hij houdt zich er niet aan vast en laat zo alles ontstaan en weer gaan. Er is geen tijdsbesef. Er is NU...

In deze enorme ruimte is alleen Compassie en wijsheid. Dit is ons meditatieveld, de grote oneindige ruimte in onze eigen mind/geest (ervaar niet de beperking van ons lichaam) en daarbuiten een immens groot Bewustzijnsveld. Onze Boeddha-natuur, beleef het geheel.

Mijn wens voor jou is dat je dit veld van eenheid mag ervaren en dat het je inzicht geeft in wie je werkelijk bent.

Namasté

milarepa4

Begin Nu © 2023