Begin Nu Een gedachte is een luchtbel.

Deel 1: de vijf richtingen

Alle oefeningen uit deze serie mogen 3,6 of 9 keer herhaalt worden.

Basis oefeningen om de Qi te activeren in alle richtingen.

1. Energie (Chi) verzamelen: aarde en hemel in de dan-tian brengen.

Armbeweging; van onder zijwaarts naar boven brengen (adem in), vervolgens voor het lichaam naar beneden duwen (adem uit). Als de armen omhoog gaan, kom omhoog en als de armen naar beneden gaan, zinken. 

Wu-Chi

2. Openen en sluiten van het hart (borst/rug).

Armbeweging; houdt de armen in een cirkel voor de borst, palmen naar je toe. Open de borst door de armen zijwaarts te brengen (adem in). Open de rug door de armen weer terug te brengen voor de borst (adem uit). Aandacht voor openen en sluiten!

Wu-Chi

3. Maag/Milt harmoniseren.

Eén hand beweegt omhoog met de palm naar de hemel gericht (milt meridiaan stroming) en de andere hand beweegt omlaag met de palm naar de aarde gericht (maagmeridiaan stroming). Bij het wisselen van de handen inademen en kom omhoog, bij het omhoog en naar beneden bewegen uitademen en zinken. Eindig met 2 handen naar de buik palmen naar elkaar toe gericht (balans). 

Wu-Chi

4. Nier/Hart harmoniseren.

Energie (Chi) van water/vuur balanceren. Breng de handen voor de blaas omhoog richting het hart (verkoel het hart) en weer terug naar de nieren/blaas (verwarm de nieren/blaas). Adem in, kom omhoog, adem uit, naar beneden (zinken).

Wu-Chi

5. Duw de berg.

Handen op schouderhoogte naar je toe halen (breng de Chi naar binnen) en adem in en kom omhoog, iets naar beneden duwen (3 verwarmer meridiaan). En duw de handen naar voren en de nieren naar buiten (adem uit)en zink. Haal de handen weer naar je toe op schouderhoogte enz.

Wu-Chi

einde deel 1.

 

Begin Nu © 2024