Home

Bewustzijn Energie Gewaarwording In het Nu

Wat is het toch fijn als je op vakantie bent, je hoeft even helemaal niets, je energie is luchtig en ontspannen. Je geniet van de nieuwe omgeving, van de dingen die je daar allemaal zou willen ondernemen, het is allemaal nieuw. Je zintuigen worden weer geprikkeld en je voelt dat je weer tot leven komt!! Eigenlijk zouden we dit vaker willen….

Mijn vriend en ik zijn samen naar Nepal geweest in een klooster, de energie daar is zeer hoog en heel fijn om te zijn, je hoeft niks, gewoon aanwezig zijn is al heerlijk. Er is rust, liefde, compassie, humor, je kunt de gebedsdiensten bijwonen, waarin de energieën getransformeerd worden naar een hoger doel, daar samen eten met de monniken, de tempels bezoeken, mediteren, met monniken praten, gewoon een beetje wandelen, er is een heerlijke kamer in het Guesthouse waarin je je kunt terugtrekken. Waarom is de energie daar zo anders dan bij ons? Iedereen heeft daar een gezamenlijke en belangrijke taak: COMPASSIE beoefenen en dit verspreiden. Ik kon het echt goed voelen zo fijn…. dit wens ik voor elk levend wezen.

Hoe moeilijk is het, als je weer terug bent van vakantie, om dit vast te houden. Iedereen verwacht van alles van je en misschien voel je je verplicht om aan die verwachting te voldoen. Dag energie...vakantie is alweer bijna vergeten. Door onze omgeving te veranderen (vakantie), door onze patronen te doorbreken (vakantie), komen we los van vaste patronen, overtuigen e.d. en kunnen we echt ontspannen en zien we nieuwe dingen, omgeving, eten, we ondernemen andere dingen dan anders, hoeven niet persé wat te doen. Hier zit voor mij altijd weer een leerproces aan vast. We hebben allemaal een keuze en we kiezen met onze bekende ‘bril' zoals wij de wereld zien en beleven. We kunnen niet voor anderen beslissen of oordelen, iedereen heeft zijn eigen ‘bril'. Kunnen we niet allemaal steeds opnieuw een ‘bril' opzetten? Alles bekijken alsof het de eerste keer is……. geen vergelijkingen maken maar gewoon een nieuwe ‘bril' (visie) voor iedereen. En zo begint er voor mij een nieuwe visie voor mijn behandelingen en mijn website. De transformatie van www.lichaamengeestinbeweging.nl naar www.begin-nu.nl is geboren. Ik begin nu!

IvB