Begin Nu Een gedachte is een luchtbel.

Shiatsu Stoelmassage

Veel mensen kampen met toenemende rugklachten en met name in het bovenste gedeelte van de rug en de nek. Deze klachten belemmeren een goede energetische doorstroming in het hoofd/nek/schoudergebied waardoor er weer allerlei klachten kunnen ontstaan door te sterk gespannen spieren (hoofdpijn, slapeloosheid, stijve nek, allerlei schouder en rugklachten e.d.). Als je niets aan deze klachten doet, zijn ze moeilijk weg te krijgen.

Deze klachten komen meestal voort uit een combinatie van factoren:

    • Verkeerde houding, te lang in dezelfde houding ( bv. zittend beroep, computerwerk, lange autoritten).
    • Stress (thuis, op werk, in relaties e.d.).
    • Het niet kunnen loslaten van allerlei zaken bv.(letterlijk) andermans problemen op de nek nemen.
    • Te weinig beweging/sport.
    • Slechte matras / kussen / verkeerde slaaphouding.

Bij de stoelmassage, die gegeven wordt met de kleding aan, wordt de geblokkeerde energie d.m.v. acupressuur weer in beweging gezet en van nieuwe energie voorzien. Er worden talrijke punten langs de meridianen van de rug, de nek, de armen, de handen, de heupen en de schedel meegenomen.
Deze massage duurt ongeveer 30 minuten. Ook kan er gekozen worden voor een volledige behandeling van 30 minuten, op de blote huid. De stoel wordt dan in een speciale stand gezet zodat je ontspannen kunt zitten.

Wat kun je er zelf aan doen:

Let op een goede houding, neem af en toe een pauze van 1 minuut en ontspan heel bewust je schouder/nekspieren. Stress reduceren, meer bewegen en een goed matras/kussen aanschaffen. Leer je lichaam te voelen; waar zit de spanning en ga met je aandacht hier bewust naar toe. Bij de Qi-Gong lessen wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed! Mocht dit niet genoeg helpen laat je dan af en toe masseren.

Waar kun je terecht voor een shiatsu stoelmassage:

*Wernhout, gemeente Zundert,Kleine heistraat 16-297 donderdag,vrijdag en evt in weekend (hele dagen)

*in Gorinchem e.o. alleen in de avonduren op maandag en dinsdag bij u thuis

Begin Nu © 2024